Wat is VOIP?

Kostenbesparing
VoIP is de afkorting van Voice over IP, oftewel bellen via de internetverbinding. VoIP is bepaald geen nieuwe techniek, maar is inmiddels breed geaccepteerd, omdat het vele voordelen biedt. En niet alleen op het gebied van kostenbesparing. De ongekende flexibiliteit van VoIP-telefonie wordt door ondernemers net zo zeer gewaardeerd.Met een VoIP-oplossing besparen organisaties vaak kosten doordat de relatief dure ISDN-lijnen niet langer benodigd zijn. Het spraak- en dataverkeer kan worden geïntegreerd in één netwerk. Bovendien profiteren bedrijven met VoIP-telefonie van nieuwe functionaliteiten en toepassingen. Vaak met behoud van de bestaande telefooncentrale en toestellen.

De economische voordelen van VoIP Telefonie

Lagere gesprekstarieven
De traditionele KPN netlijnen zijn niet langer benodigd. Onderling bellen tussen verschillende geografische locaties of vestigingen is gratis. Er is binnenshuis minder bekabeling nodig doordat de computer en de telefoon op dezelfde kabel aangesloten kunnen worden. Verder kan ook de voeding van het telefoontoestel middels dezelfde kabel geschieden. Zodoende zijn er geen aparte adapters meer vereist (PoE)

De praktische voordelen van VoIP Telefonie

Uitstekende gesprekskwaliteit
Alle bestaande telefoon- en faxnummers kunnen behouden blijven Daarnaast kan er vrij gekozen worden uit elk binnenlands of buitenlands (net)nummer. VoIP maakt het mogelijk om onder deze nummers op elke willekeurige locatie bereikbaar te zijn, zelfs mobiel, zolang er maar een internetaansluiting voorhanden is. Vooral flexwerkers en bedrijven met meerdere vestigingen profiteren van deze mogelijkheid. Eén telefonist(e) kan het belverkeer van meerdere vestigingen en/of thuiswerkers afhandelen. Het aantal telefoonlijnen en daarmee het aantal gelijktijdige gesprekken is onbeperkt uit te breiden. De integratie van verschillende communicatievormen (Unified Communications), zoals bellen, e-mailen, chatten of videoconferencing, kunnen eenvoudig worden gerealiseerd.

Meerdere locaties op één netwerk via VPN

Bandbreedte
Bellen via het internet vraagt slechts om een stabiele internetverbinding. Spraakverkeer stelt namelijk wel enige eisen aan het netwerk wat betreft vertragingen en verstoringen. Voor storingsvrij transport van spraak over het internet is het noodzakelijk om voldoende bandbreedte vrij te houden. Afhankelijk van het te verwachten aantal gelijktijdige telefoongesprekken kan snel een inschatting gemaakt worden van de gewenste capaciteit van de benodigde internetverbinding. Natuurlijk houden wij hierbij ook rekening met de overige toepassingen die over het netwerk verlopen.

Hosted VOIP

Cloudbellen
Met hosted VoIP kunt u beschikken over de talloze mogelijkheden die telefoneren via internet biedt. Al uw zakelijke belverkeer loopt via een virtuele telefooncentrale in de cloud. U heeft enkel een toestel en eventueel eigen doorkiesnummer op uw bureau. In dat geval hoeft u dus niet te investeren in eigen hardware.