how it works 1
1

Microsoft Office 365

Het werken in de cloud bij Microsoft heet Microsoft Office 365. Office 365 is een combinatie van een aantal verschillende Microsoft producten: Microsoft Exchange, Microsoft Sharepoint en Microsoft Skype for Business. Deze drie applicaties zijn serverproducten van Microsoft. Gebruikers kunnen met de applicaties gegevens en informatie met elkaar delen. Buro Neo is Microsoft Partner en kan al uw licenties van Office 365 leveren. Wij helpen uw bedrijf graag om van Office 365 een succes te maken. Zeker voor ZZP’ers is dit een zeer mooie oplossing.

Hoe werkt Office 365?

Voorheen installeerde men deze Microsoft applicaties op een eigen serveromgeving. Tegenwoordig biedt Microsoft deze applicaties ook aan als een online dienst. Die online dienst heet Office 365. Hierbij hoeft er geen investering gedaan te worden in de aanschaf en het onderhoud van eigen serverapparatuur. In plaats daarvan neemt men Office 365 af als een dienst (abonnementsvorm) en wordt er per maand een bedrag betaald wat afhankelijk is van het aantal gebruikers.

how_it_works_2
2
how it works 3
3

Wat kun je met Microsoft Office 365?

Exchange is de e-mailservice van Microsoft. De belangrijkste functies zijn het verwerken van e-mail, agendaitems, contactpersonen en taken. Exchange is te koppelen aan Microsoft Outlook (voor Windows en Apple), mobiele telefoons en tablets zoals Android, iPhone en Blackberry. Met Exchange kunt u e-mail, taken en agenda’s met collega’s delen. Zo kan uw secretaresse bijvoorbeeld in uw agenda kijken of uw mail controleren op het moment dat u niet aanwezig bent.Sharepoint is van origine een intranet applicatie. Een intranet applicatie is een website voor intern gebruik (deze staat dus niet perse op het internet). Met Sharepoint is het mogelijk om informatie te delen. Dit kunnen Office documenten zijn (bijvoorbeeld Word bestanden, of Excel Spreadsheets), maar ook lijstjes met bijvoorbeeld actiepunten of een adresboek. Het pakket is enorm veelzijdig. Met sharepoint kunt u bijvoorbeeld een projectsite inrichten waar klant en onderaannemers op kunnen inloggen. Op die manier kunt u met alle partijen samenwerken.Skype for Business is een applicatie waarmee gebruikers onderling kunnen communiceren. Zo kan men onderling chatten en (video)bellen. Een fijne optie is dat gebruikers hun eigen computerscherm kunnen delen om iemand anders mee te laten kijken wanneer ze hulp nodig hebben.

Hoe kan Buro Neo u helpen met Office 365?


- Implementatie en inrichting van Office 365
- Advies over de juiste abonnementskeuze voor een bepaald pakket
- Analyse van de voor- en nadelen van Office 365 voor uw bedrijf
- Migratie van uw huidige systeem naar Exchange Online al dan niet Hybride
- Koppelen van Office 365 aan uw bestaande Active Directory omgeving
- Eindgebruiker ondersteuning bij Office 365
- Dagelijks beheer van gebruikers in de Office 365 omgeving
- Oplossen van problemen bij gebruik, technische ondersteuning en support van Microsoft

Office365
4